joomla counter

 © 50+Computing, Sellingen

Laatste bijwerking: 16 oktober 2019, 21:21:53

Gon’s Theetoentje

Sellingen

Voor een heerlijk kopje koffie of thee met ’eigen baksel’
High Tea?


€ 19,00 pp

High Tea

Kunt u ook zo genieten van een goed verzorgde High Tea? Vanaf nu kunt u hiervoor ook bij Gon’s Theetoentje terecht.

Onze High Tea wordt zoveel mogelijk samengesteld van door ons zelf bereide lekkernijen, zowel zoet als hartig. Natuurlijk horen hier ook onze huisbereide scones met jam & clotted cream bij. Uiteraard kunt u kiezen uit al onze theesoorten.

Wij verzorgen voor u een High Tea vanaf 3 personen. Om alles voor u goed te kunnen voorbereiden vragen wij u ons even te bellen voor het afspreken van datum en tijd van uw komst.

Onze High Tea kost € 19,00 per persoon, incl. onbeperkt thee of koffie.

De geschiedenis van High Tea of Afternoon Tea

In het vroege 1840 werden slechts twee maaltijden per dag gegeten. Vroeg in de ochtend werd gestart met het ontbijt en daarna was het wachten op het diner om acht uur ’s avonds. Omdat hertogin Anna tussendoor trek kreeg en niet wilde wachten tot het diner, liet ze haar personeel een lichte snack klaarmaken en in haar boudoir serveren. Daar stilde ze haar trek met kleine sandwiches, zoete broodjes en taartjes.

Anna bracht haar zomers altijd door in Woburn Abbey, en hoewel ze haar lichte snack normaal gesproken alleen nuttigde, besloot ze hiervoor een keer vriendinnen uit te nodigen. Speciaal voor de gelegenheid verstuurde ze uitnodigingen voor een afternoon tea; thee, lekkernijen en een wandeling. De middag was zo’n succes dat Anna de traditie voortzette toen ze terug was in Londen. Daarmee was de trend gezet. Andere gastvrouwen namen haar idee over en een afternoon tea werd een bijeenkomst voor de elite. De dames van de upper class kleedden zich speciaal voor de gelegenheid in lange jurken, handschoenen en hoeden.

Cittaslow

High Tea, heerlijk rustig genieten van lekkernijen en van elkaar, past wonderwel bij het door de gemeente Westerwolde i.o. omarmde Cittaslow. Goed leven betekent: kunnen genieten van de faciliteiten, diensten en voorzieningen die het leven gemakkelijk en plezierig maken. Slow leven houdt in: je langzaam haasten, ‘festina lente’, zoals men vroeger zei in het Latijn.

Dagelijks op zoek zijn naar een bewuster leven in de moderne tijd, met andere woorden op zoek naar het beste uit het verleden, om daar dankzij het beste van de hedendaagse en toekomstige mogelijkheden van te genieten.

In onze theetuin proberen wij u te laten genieten van de kwaliteit van het leven in ons mooie Westerwolde, waarbinnen Sellingen, de parel genoemd worst. Kom genieten van de rust en van onze gastvrijheid.